Lecke pszichológusoknak – kiállítás a Zsinagóga Galériában

Lecke pszichológusoknak – ezzel a címmel nyílt kiállítás a Zsinagóga Galériában. Az Első Magyar Látványtár gyűjteményét az egyik alapító, Vörösváry Ákos rendezte kiállítássá.

El Kazovszkij, ef Zámbó István, Szemadám György, Gulácsy Lajos alkotásai láthatók többek között a Zsinagóga Galériában. A kiállítás címét Roskó Gábor képétől vették kölcsön a látványtár alapítói: Lecke pszichológusoknak.
Bán András műkritikus a megnyitón elmondta: a XIX. század végétől egy művész a psziché, a lélek területén tudja segíteni a tudósokat azzal, hogy megmutatja az önmagában megtett utat. A képek egymás mellé helyezésével furcsa képpárok alakulnak ki. Képi és lelki asszociációkra nyitottan kell a kiállítást végignézni – mondta a műkritikus.
A kiállításrendezés maga is művészet, vallják a látványtár alapítói. A befogadó segítséget kap, hogy megközelítse a művet. Az Első Magyar Látványtár egyik feladatának a vizuális kulturáltság csiszolását tartja. Olyan hihetetlen mennyiségű vizuális inger éri a ma emberét, hogy szükséges az eligazítás.