MSZP: mire a hitel?

Megduplázódott a város hitelállománya, amely a 2006-os 2 milliárd 575 millió forintról 2009-re 4 milliárd 555 millióra növekedett. A szocialista frakció ennek kapcsán elszámolást kér Habis László polgármestertől, mert szerintük a hitelfelvétel mértéke indokolatlan, annak látszata nincs a fejlesztésekben.

Az idei költségvetés tárgyalásakor vált teljesen nyilvánvalóvá az a folyamat, amely a város eladósodásához vezetett – jelentette ki Nagy István szocialista tanácsnok. Mint a pénzügyi bizottság elnöke kiemelte: míg az MSZP vezette önkormányzat 16 év alatt 2 milliárd 575 millió forint hitelt vett föl, megvalósítva ezzel többek között a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Központ, a Szent Miklós városrész és a Széchenyi utca felújítását, valamint a 3 ezer családot érintő panelfelújítási programot, addig a duplájára nőtt hitelfelvételből nem látni eredményt, a Szvorényi út felújításán és a mindössze 10%-os önerővel megvalósult Vécsey-völgyi csapadékelvezetési beruházáson kívül, amelyek együtt is csak 300 millió forintba kerültek, nem történt fejlesztés.
A szocialisták szerint 2010 végére 6 milliárd forint fölött lesz a város hitelállománya.
Nagy István több nyilvános kérdést is intézett Habis Lászlóhoz: van-e személyes érdekeltsége az említett hitelek felvételében, hol maradtak a fejlesztések illetve hány új munkahelyet teremtettek négy év alatt a városban.