MSZP: balhés város

Papagájkommandó és botránypolitizálás – ezzel jellemezte dr. Nagy Imre szocialista országgyűlési képviselő a Fidesz hozzáállását a költségvetési vitához; módosító indítványként ugyanazt a szöveget adták be többen is. Habis László tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva elmondta: számára kiderült, hogy a polgármester nem csak a kritikát, hanem az ellenvéleményt is nehezen viseli.

A fideszes képviselők a költségvetés vitájában többször is beadták ugyanazt a módosító indítványt: egy központi szöveget egészítve ki egy-két helyi mondattal – mondta sajtótájékoztatóján dr. Nagy Imre országgyűlési képviselő. Nagy Imre szerint ezek az indítványok nem voltak megalapozottak, csupán a költségvetés lejáratását célozták, s egy központi szöveg alátámasztását szolgálták. Ez a válasza Demeter Ervinnek, aki számon kérte a szocialistákat, hogy nem szavazták meg az egri fejlesztéseket célzó módosító indítványait. Nagy Imre hozzátette: ő nem szavazott ellene.
A szocialista képviselő szerint Habis László tegnapi sajtótájékoztatóján félinformációkra alapozva mondott ki féligazságokat. Itt három téma szerepelt: a hulladékgazdálkodás, a vasúti közlekedés és a Szent József forrás.
Nagy Imre azt állítja: október 20-án sem volt már szó arról, hogy megszűnik a vasúti közlekedés Egerben. Azóta kiderült az is: több a vonat és a busz, ráadásul olcsóbb is lesz a vasúti közlekedés.
Másik sarkalatos pont, amelyet a polgármester sajtótájékoztatója érintett, a hulladékgazdálkodás volt. A szocialista politikus azt mondja: ők a pályázatot teljesen uniós forrásra alapozva készítették elő. Habis László viszont privatizálta, koncesszióba adta a hulladékgazdálkodást.
A tegnapi sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy a polgármester nem csak a kritikát, az ellenvéleményt is nehezen viseli – mondta Nagy Imre. Sajnálja, hogy Eger mára balhés város lett.

Habis László nem kívánt a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálni.
Demeter Ervin, a Fidesz választókerületi elnöke azt mondja: javaslataik konkrétak, előkészítettek és megalapozottak voltak, Nagy Imre pedig alaptalanul vádaskodik.