Gyöngyös: patthelyzet?

Politikai patthelyzet alakulhat ki Gyöngyösön. Vasárnap a gyöngyösiek az MSZP-DK-Együtt pártszövetség polgármesterjelöltjére, Hiesz Györgye adták a legtöbb voksot, azonban a képviselő-testületben a Jobbik 6 mandátumot szerzett, hasonlóan az 5 képviselőt és a polgármestert adó MSZP-DK-Együtt pártszövetséghez. A Fidesz-KDNP-s jelöltek közül hárman jutottak be a képviselő-testületbe. dr. Tatár László, a Fidesz-KDNP gyöngyösi polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón ismertette pártja álláspontját.

A vasárnapi választáson a gyöngyösiek az MSZP-DK-Együtt pártszövetség polgármesterjelöltjére, Hiesz Györgye adták a legtöbb voksot. A képviselő-testületben azonban a Jobbik 6 mandátumot szerzett, csakúgy, mint az MSZP-DK-Együtt – beleértve a polgármester személyét-, így szavazategyenlőség jöhet létre a közgyűlésben. Bizonytalan a felálló testület döntéshozó képessége, így politikai patthelyzet alakulhat ki.

A Fidesz-KDNP-s jelöltek közül hárman jutottak be a gyöngyösi képviselőtestületbe és a kialakult helyzetben a párt nem akar szövetséget kötni. Dr. Tatár László polgármesterjelölt, a Fidesz-KDNP megyei alelnöke azt mondja, nem tudják vállalni sem a radikális jobbikos, sem a széteső baloldali utat.

A Fidesz tehát nem készül szövetségre annak ellenére, hogy a baloldali Dr. Hiesz György korábban, a kampányában jelezte, hogy szeretne jobboldali politikusokat is bevonni a városvezetésbe. A Jobbik hajlik az együttműködésre, szerintük alpolgármesteri pozíciót kellene kapniuk a szocialista polgármester mellett, hogy ne legyenek pártpolitikai csatározások.