III. Stúdiószínházi Táncfesztivál

Újra lesz Stúdiószínházi Fesztivál Egerben. A szeptemberben zajló programon kilenc együttes előadását láthatja a közönség. A sajtótájékoztatón elhangzott: a fesztivál összköltsége három millió forint.

Harmadik alkalommal rendeznek stúdiószínházi fesztivált a Gárdonyi Géza Színházban. A szeptember 17-e és 21-e között zajló, országosan is egyedülálló fesztiválon kilenc együttes produkcióját láthatja a közönség. Fellép többek között a Közép-Európa Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, és a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínház, mely a Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánckultúráját mutatja be. A fesztivált másfél millió forinttal támogatja a város önkormányzata, a program összköltsége három millió forint. Habis László polgármester úgy fogalmazott: egy jól működő színház jó kezdeményezését támogatta a testület.
Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger művészeti vezetője hangsúlyozta: mivel stúdiószínházi fesztiválról van szó, a hely mérete befolyásolja, hogy milyen előadásokat hívhatnak meg, de törekedtek arra, hogy sokszínű legyen a repertoár.
A házigazda GG Tánc Eger az Ethnofil zenekarral közösen létrehozott improvizációs előadásával jelentkezik, a gyerekeket pedig a Bozsik Yvette társulat várja.