Egy hétvége a véradás jegyében

Nagyszabású véradó akció lesz a hétvégén Egerben. Két napon keresztül a Hotel Eger konferenciatermében programokkal várják a lehetséges donorokat és családtagjaikat. A rendezvény része egy ingyenes hálakoncert a Bazilikában, ahol fellép majd többek közt Vásáry André énekes. A kétnapos akció akár véradó rekordot is hozhat a Vérellátónak. Dr. Ternyák Csaba egri érsek a rendezvényt nem csak védnökként, hanem jó példájával is támogatta.

Néha nehéz időt, alkalmat találni a véradásra, de nagyon fontos, hogy aki teheti, segítsen ilyen módon másokon – mondja Dr. Ternyák Csaba egri érsek, miközben a véradást megelőző orvosi vizsgálatra vár a Vérellátó Állomáson. A hétvégi, Egészség-Park Véradás rendezvény védnökeként tartotta most tű alá a karját, mert személyesen nem tud ellátogatni az eseményre. Azt mondja, elég végignézni egy híradót a televízióban, hogy az ember rádöbbenjen, mennyire fontos vért adni.

A szervezők két napon keresztül a Hotel Eger konferenciatermébe várják a donorokat és családjaikat.

A program része egy hálakoncert is, amit a Bazilikában rendeznek szombaton. Fellép többek közt Hegyesi Hudik Margit és Vásáry André is.

Véradásra szombaton és vasárnap 10-től 16 óráig várják a lehetséges donorokat, aki vigyék magukkal TAJ-kártyájukat, személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat.

A programok ingyenesek.