Iskolaszermustra

A kereskedők szerint az utóbbi években kitolódott az iskolaszerek beszerzése, a szülők többsége augusztus 20-a utánra hagyja a bevásárlást. A tartós eszközöknél, például a hátitáskánál, a minőség és az ár a döntő, de a szülők többsége odafigyel a gyerekeknek fontos szempontra, a divatosságra is. A családok gyerekenként 15-60 ezer forintot költenek a tanszerekre.

Zsófi éppen füzeteket válogat egy egri papír-írószerboltban. Most lesz 6. osztályos, édesanyjával az iskolakezdéshez szükséges eszközöket szerzik be. Hozzájuk hasonlóan sokan hagyták az utolsó két hétre a bevásárlást, a kereskedők szerint az iskolaszerszezon a korábbi évekkel ellentétben augusztus 20. utánra tolódott.

Zsófinak még két testvére van, a szülőknek hármas ikreket kell felszerelni az évnyitóig. Zvara Zsoltné azt mondja, épp most számolták ki a költségeket, gyerekenként 25 ezer forintot költenek.

Zvaráék igyekeznek a pénztárca kímélése mellett a gyerekek kívánságait is figyelembe venni, egy-egy menő baglyos füzet még belefér a keretbe. A kereskedők azt tapasztalják, a vevőknek fontos a minőség is, főleg, ha több évre szóló darabokról, például táskáról, tolltartóról van szó.

Iskolatáskát pár ezer forinttól már lehet kapni, de a legnépszerűbbek az ennél drágább, anatómiailag formált hátizsákok, amik a gyerekek gerincét kímélik. Egy-egy márkás darab ára akár a 20 ezer forintot is elérheti.