Kórház a tönk szélén

Elszámoltatná az egri kórházvezetést Korózs Lajos. Az mszp-s országgyűlési képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy helyben éveket kell várni egy csípőprotézis műtétre. Mint mondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz fordul pontos adatokért.

Múlt héten nyilvánossá vált adatok szerint 65 milliárd forint körüli a magyar kórházak összadóssága – hívta fel a figyelmet Korózs Lajos mszp-s országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta: a tartozásokból a Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet is kivette a részét: tudomása szerint itt is százmilliós nagyságrendű a felhalmozott adósság. Mint mondta, az itt dolgozók irdatlan körülmények között kénytelenek dolgozni és az idejétmúlt körülmények a betegeket is jócskán sújtják Egerben.
Korózs azt mondja: a kórház adósságairól hiteles adatokat kér az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól. Ennek oka, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy többek között a 2010-ben elnyert nagy összegű támogatásról sem tud számot adni a kórház. Mint mondta, nem csak ő, hanem 304 ezer Heves megyei polgár kíváncsi a válaszokra.