Nemzetközi konferencia Egerben

Nemzetközi konferenciát rendezett a Magyar Államkincstár Egerben. A cél az, hogy a két napos fórumon megosszák a szakemberek a hazai és a nemzetközi családtámogatási rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikat. Dancsó József elnök szerint, bár számos szolgáltatással gyorsabbá, kényelmesebbé tették az ügyintézést, további egyszerűsítésre és jogharmonizációra van szükség.

A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke hangsúlyozta: 2001 óta a Kincstárnak kiemelt szerepe van a családtámogatási ellátások elbírálásában és folyósításában. Kiemelte: Magyarországon mintegy másfél millióan kapnak gyermekgondozási segélyt, családi pótlékot, vagy fogyatékossági támogatást. Hozzátette: a külföldön élő, mintegy 22 ezer magyar állampolgár családtámogatási ellátásáról is a Magyar Állam Kincstár gondoskodik.
Magyarországon több kényelmi szolgáltatást is bevezettek már, például ügyfélkapus regisztrációval már otthonról is igényelhetőek a támogatások. A Kincstár elnöke szerint azonban további egyszerűsítésre van szükség, többek között ezért rendezték meg a két napos nemzetközi konferenciát.
Dancsó József elnök, Magyar Államkincstár:
“Meg tudjuk ismertetni a magyar ellátási rendszert, meg tudjuk ismerni az ottani
formákat, és a szakmai kapcsolatokon túl, olyan emberi viszonyrendszert is ki tudunk alakítani, mely megítélésem szerint nemcsak azt eredményezi, hogy a kollégák gördülékenyebben tudnak egymással kommunikálni, hanem azt is, hogy az ügyfeleink gyorsabban tudnak jutni az ellátási formákhoz.”
A konferencia házigazdája a Magyar Államkincstár Heves Megyei Igazgatósága.
Zay Ferenc igazgató, Heves Megyei Igazgatóság, Magyar Államkincstár:
“Azt gondoljuk, hogy a nemzetközi gyakorlat mindenképpen irányt mutat nekünk, a tapasztalataink alapján, úgy gondoljuk, hogy a családtámogatási ellátások egy nagyon bonyolult jogszabályi környezetben történnek ma Magyarországon”

Zay Ferenc kiemelte: a bonyolult jogszabályozás ellenére megyénkben is jól működik a családtámogatási rendszer. Hozzátette: büszkék arra, hogy Egerben van a Magyar Államkincstár országos telefonos ügyfélszolgálati központja, amelyhez mintegy húszezer telefonhívás érkezik havonta.