Évadnyitó sportlövő verseny

Az Egri Polgári Lövészegylet hétvégi évadnyitó sportlövő versenyén az idei granadai világbajnokságra készülő magyar női sportpisztoly válogatott is versenyzett. Az egriek közül a szintén válogatott Takács Tibor két nemzetközi versenyszámban is első lett, ezen kívül több dobogós helyezést értek el a helyi versenyzők.

Az ország minden tájáról kilencvennyolc nevezés érkezett az egri évadnyitó sportlövő versenyre. Az idén már 251 éves Egri Polgári Lövészegylet versenyeire szívesen jönnek a sportolók.
Jó példa erre a magyar női sportpisztoly válogatott, akik az idei világbajnokságra készülnek.
A pécsi Csonka Zsófia a londoni olimpián hatodik volt sportpisztollyal. A tavalyi szezont sérülés miatt ki kellett hagynia, lényegében Londonban versenyzett utoljára. Itt, Egerben tért vissza.
Később is jól ment Zsófinak. A női sportpisztoly 30+30 lövéses nemzetközi versenyszámot 583 körrel nyerte a KSI-s junior válogatott Mihalkó Nikolett és klubtársa, a felnőtt válogatott Nemes Adrienn előtt.
A hazai versenyzők közül a szintén válogatott Takács Tibor a gyorstüzelő, illetve standard pisztoly versenyszámokban lett első. Rá most már több feladat is hárul, hiszen a tisztújító közgyűlés után őt választották az Egri Polgári Lövészegylet új elnökének.
A lőtérrel kapcsolatos tárgyalások újra kezdődnek. Remény van arra, hogy a lőtér Eger legrégebbi egyesületének birtokában maradhat és a továbbra is a sportot, a lövészetet szolgálhatja.