Épül az új rendezvényterem

Felkerültek a helyükre a Városháza belső udvarában épülő új épületszárny födémelemei. A különleges, zöldtetővel ellátott rendezvényterem az átadás után esküvői fogadások, lakossági fórumok, fogadóórák, bizottsági ülések ideális helyszíne lehet.

Amikor legutóbb a Városháza felújítási munkálatait mutattuk be, már jeleztük, hogy a belső udvaron egy új, modern, multifunkciós, üvegszerkezetű épületet alakítanak ki. Három hét alatt sokat haladt a kivitelező. Most már többet lehet látni az épületből. Április 15-én már a helyükre is kerültek a beton födémelemek. Mivel a Bajcsy-Zsilinszky utcai kapubejáró igen szűk, ezért az utcán és az udvarban egy-egy daruval, illetve a bejáróban ki-be ingázó munkagépekkel oldották meg a betonelemek szállítását. Tizenhárom ilyen egyenként 5 tonnás panelt kellett az udvarba bejuttatni.
ATM 9584 valahol a közepén
Az udvarban egy daru segítségével egyből a már kész vasbeton keretre emelték a paneleket. Most az így összeállított födém kéregbetonozását készítik elő. Ahogy azt már korábban is említettük, az új épületrész alkalmas lesz a városházi programokat kiegészítő események megtartására. Így például esküvői fogadások, lakossági fórumok, fogadóórák, bizottsági ülések ideális helyszíne lehet, valamint alkalmas akár arra is, hogy konferenciák során kisebb szekcióüléseket tartsanak itt.
Az építési munkálatok előrehaladtával a belső udvarban – parkosítás után – egy új, a helyiek és a látogatók által is használható közösségi tér alakul ki.