Tigger Eger – SZPK 1-3

A női floorball országos bajnokság döntőjének első mérkőzésén hazai pályán szenvedtek vereséget az egri lányok. A két nyert mérkőzésig tartó döntő második mérkőzése április 27-én, Komáromban lesz.

Az Eger hatodszor, vagy a komáromiak először? Ez a tétje az idei női floorball bajnokság döntőjének. A zöld mezes egriek mellett szól az a tény, hogy ebben a szezonban eddig háromszor mérkőztek az SZPK-val és mindhárom esetben legyőzték riválisukat. A komáromiak pedig abban bízhattak, hogy folyamatosan javuló játékkal még a nagy esélyes Neumann Pillangókat is legyőzték az elődöntőben. A vendégeknek egyébként ez volt az első döntős fellépésük, korábban csak bronzéremig jutottak. Ehhez képest az első harmad gól nélküli játéka után a második 20 perc végén a narancsmezes vendégektől Vértesi Nicole ütött egy remek gólt háttal az egri kapunak. A harmadik harmad közepén aztán még kétszer villant a Komárom: előbb Tóth Dóra, majd nem sokkal később Gyugos Beáta vette be Kovács Zsófia kapuját. A három gólos hátrány ellenére ment előre az Eger, de a góllal, a harmad végéig adósak maradtak. Az utolsó találatot Kiss Dorina egyéni akciója után az Eger szerezte. 3-1-re nyert a Komárom a két nyert mérkőzésig tartó párharc első mérkőzésén.
A döntő második mérkőzése április 27-én, vasárnap 15 órától lesz Komáromban. Ha nyer az Eger, akkor az utolsó találkozón ismét a Tigger Eger-Eszterházy lesz a pályaválasztó.