Húsvétváró

Húsvétvárót tartott az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete a Márai Központban. Nemcsak húsvéti díszeket készítettek, hanem az egészséges étkezéssel, ételekkel is megismerkedhettek a fogyatékkal élő fiatalok. A szervezők sem számítottak ekkora érdeklődésre, legalább hetvenen voltak.

Gábor a teát kóstolja. Gyerekek is ihatják, kakukkfű, apróbojtorjánfű, bodza- és hársfavirág, csipkebogyó van benne. Nemcsak a teákkal, hanem az egészséges ételekkel is megismerkedhettek az ÉFOÉSZ programján a résztvevők, szendvicseket kóstolhattak.
A civilszervezetek vércukor- és koleszterinszintet mértek; mágneses rezonanciás állapotfelmérést, jóga- és arctorna-bemutatót tartottak.
Péter azt meséli: először nem akart jönni, mert focimeccs volt a tévében, de azt mondja: egyáltalán nem bánta meg, jó, hogy együtt van a társaság.
Az egri gyermekotthonból, Andornaktályáról, a Biosziget lakóotthonból érkeztek a húsvéti programra, és jöttek fogyatékkal élő fiatalok, gyerekek a szüleikkel. A szervező ÉFOÉSZ sem számított ekkora érdeklődésre. Legalább hetvenen voltak. Az év nagyobb ünnepeit egyébként közösen szokták megülni. Ilyen a farsang, a karácsony, a gyereknap, most már ilyenné vált a húsvét is.