Svájci támogatás a Cukorbetegek Egri Egyesületének

Életmódról, cukorbetegségről szóló előadássorozatot indított a Cukorbetegek Egri Egyesülete. Most derült ki az is: nyertes lett a Svájci Alaphoz benyújtott pályázatuk. Jakabné Jakab Katalin elnök elmondta: nemcsak több programot rendeznek majd, hanem bővül azoknak a köre is, akiket el tudnak érni, kiemelten foglalkoznak a fiatalokkal és a romákkal.

Tanácsokat is kaptak azok, akik megmérették a vércukorszintjüket. A Cukorbetegek Egri Egyesülete új oktatósorozatot indított, elsőként a túlsúlyról, a diétáról és a testsúlycsökkentésről hallhattak előadást.
Dr. Kocsis Ildikó diabetológus azt mondta: az ideális testsúly elérése egy életre szóló feladat, soha nem késő elkezdeni az életmódváltást.
Itt jelentett be Jakabné Jakab Katalin elnök, hogy 2,4 millió forintot nyertek pályázaton a Svájci Alaptól. Tizenkét programot szerveznek egy év alatt.
Lesz többek között gyógytorna, társastánc; tanulmányi kirándulásra mennek Ausztriába és Németországba, hogy megtanulják a gondolkodásmódot. Tesztelik majd azt is, segítenek-e és hogyan az emberek, ha valaki rosszul lesz az utcán. Szaklapot adnak ki, beindítják a tanácsadó irodát, ahol nemcsak sorstársak, hanem szakemberek is segítenek majd. Növelik a szűrések számát, több gyereket, fiatalt és romát szeretnének elérni. A Szalában egészségnapot terveznek, beindul a mofetta, május 24-én pedig megrendezik az Egri Cukorbeteg Napot.