Választás

Vasárnap reggel 6-kor nyitnak a szavazókörök, este hétig lehet adhatja le mindenki a szavazatát. Ahhoz, hogy megkapjuk a lepecsételt szavazólapokat, szükség van a lakcímkártyára, fényképes azonosító igazolványra – ez lehet személyigazolvány, útlevél, jogosítvány. Vasárnap estére nem hivatalos eredmény várható, a végleges és hivatalos eredményre még több mint két hetet várni kell.

Egerben 47 szavazókör van, a korábbiakhoz képest két helyszín változott: akik eddig a Gárdonyi kertben szavaztak, azok most a Kossuth Lajos utca 28-ban tudják ezt megtenni, a mezőgazdasági iskola helyett pedig a Nagyváradi úti óvodában alakítottak ki szavazóhelyiséget. Hogy melyik utca melyik szavazókörhöz tartozik, az eger.hu-n és valasztas.hu-n-n
is megnézhető.
Reggel 6-tól lehet voksolni. Először a személyazonosságot kell igazolni, majd a lakcímkártyát bemutatni, végül aláírni a választói névjegyzéket, átvenni a lepecsételt szavazólapokat és a borítékot. Vinni kell tehát a lakcímkártyát és a személyigazolványt ez utóbbit helyettesítheti az útlevél vagy a jogosítvány is.  
A lepecsételt szavazólapokat – a kitöltés után – borítékba kell rakni, és bedobni az urnába. Ha valaki rendkívüli eseményt észlel, jelezheti a választási irodának, vagy bejelentheti az 523-773-as telefonszámon. Mozgóurnát még vasárnap is lehet kérni a szavazatszámláló bizottságtól délután háromig egy formanyomtatványon.
Hogy ki nyerte a választást, már vasárnap este kiderül, hivatalos eredmény azonban csak április 25-én várható.