A minőségi pálinkát népszerűsítik

A harmadik pálinkafesztivált tartották a pláza udvarán. Hét pálinkaház mutatkozott be, mindannyian minőségi termékekkel. A szervezők azt vallják: a pálinka a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke, nem véletlenül lett hungarikum.

A pláza udvarán ismét bemutatkoztak az észak-magyarországi pálinkaházak, de jöttek Gyuláról és Somlóról is.
A jó pálinkához szükséges a jó alapanyag, az elhivatottság, a jó illat és zamat – mondja az egyik miskolci cég dolgozója. A miskolciak különlegességeket, biopálinkákat is hoztak, somot, vadkörtét, áfonyát, vadcseresznyét, vadalmát, a gönci barackot pedig nem kell bemutatni.
Nemcsak a kész terméket mutatták be, hanem azt is, milyen eszközökkel lehet pálinkát főzni. Persze itt, a standon nem alkoholt pároltak, levendulás illatosított vízzel demonstrálták, hogy készül a pálinka.
Sült a malac, ételkülönlegességeket is hoztak a termelők, sajtokat, szarvasgombás termékeket, füstölt húst lehetett kóstolni és vásárolni. Hét pálinkaház mutatkozott be a 3. fesztiválon. A szervezők azt vallják: a pálinka a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke, nem véletlenül lett hungarikum.
A pálinkafesztivál vendége idén is az Egri Csillag volt. Mindkét este koncert volt, fellépett a Balkan Fanatik és a Belmondo.