Átadták a rekortán pályát

Hivatalosan is átadták a Felsővárosi Sporttelepen, a füves pálya körül az új, kétsávos rekortán futópályát. A környék alap- és középfokú oktatási intézményeiben tanulók és a város lakói egyaránt ingyenesen, a pályarendet betartva használhatják.

A Tinódi Tagiskola tanulói, az Egri Városi Sportiskola atlétái és az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói vehették először birtokba a most átadott, 310 méter hosszú, 1,6 méter széles rekortán, vagyis öntött burkolatú futópályát a Felsővárosi Sporttelepen, amit a füves pálya körül alakítottak ki. Habis László, polgármester az beruházás kapcsán kiemelte, futólépésre váltottak, hogy a város sportolási feltételei javuljanak.
– Minden korosztály számára lehetőséget kínál ez a mintegy húsz millió forint értékű beruházás, ami az északi városrész sporttelepét gazdagítja. Az itteni iskolások számára is lehetőséget kínál, a sportiskolásoknak is és generációktól függetlenül a városrész lakóinak – tette hozzá a polgármester.
Ebben az összegben benne van a térség csapadékvíz elvezetése is, amit a futópálya kialakításával együtt oldottak meg több mint 5 millió forintból.
– Eddig is sok figyelmet fordítottunk a Felsővárosnak a fejlesztésére és ez pedig egy mérföldkő, hiszen a városrésznek a lakossága ingyenesen használhatja a futópályát. Csak be kell regisztrálni a portán, hogy mégis tudjuk, hogy ki használja a pályát. Ugyanígy ingyenesen használhatják az iskolák is, amivel a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésében is egy nagy lépést tettünk így előre – mondta a megnyitón Martonné Adler Ildikó, a körzet képviselője.
A tervek szerint nem állnak meg itt a fejlesztésekkel. Később szabadtéri kondipark, illetve újabb focipályák létesülnének a terület déli, ma még kihasználatlanul álló részén. Ezeket szintén ingyenesen lehetne majd használni.