Továbbjutottak a szilágyisok

Továbbjutottak az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium diákjai a Verseny a jogokért címmel indított nemzetközi uniós vetélkedő régiós döntőjébe. A verseny egyik fontos célja az, hogy a diákokból tudatosabb uniós állampolgár váljon.

A Polgárok Európai Éve alkalmából nemzetközi vetélkedősorozatot írtak ki a középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára. A cél az, hogy a fiatalok megismerjék az Unió működését, tudatosabb uniós állampolgár váljék belőlük, tisztában legyenek az EU-tagság adta lehetőségekkel. A négyfordulós versenyben a magyar diákok mellett horvát, lengyel, szlovák és szlovén középiskolások vesznek részt.
Az országból közel negyven, a régióból pedig hat csapat jutott tovább a második fordulóra, köztük egyetlen egriként ott vannak a szilágyisok is.
A második fordulóra kisfilmet is kellett készíteniük a diákoknak arról, hogy Egerben milyen uniós fejlesztések mentek végbe. A csapattagok egy cserediákot vezetnek végig a városban.
Az országos döntő 2014 januárjában lesz Veszprémben, a nemzetközi márciusban lesz Budapesten. A pályázat fődíjaként a csapattagok és felkészítő tanáruk egy ötnapos brüsszeli kiránduláson vehet részt.