Birsünnep Noszvajon

Birsalmakompótot, kemencében sült krumpligancát és bírsalma-babfőzeléket kóstolhattak az érdeklődők a noszvaji Birsünnepen.A harmadik alkalommal megrendezett eseményhez csatlakoztak a vendégházak és a kulturális intézmények is.

A Tekergő zenekar húzta a talpalávalót a gyermekek nagy örömére. A Birsünnepen koncert, táncház, kézművesvásár és játszóház várta a családokat. Na, és rengeteg a helyiek által saját birsalmából készített sajt, lekvár, kompót, sütemény.
A Birsünnepet harmadik alkalommal rendezte meg az önkormányzat, elmondásuk szerint, talán azért nagy az érdeklődés, mert érezhető a családias hangulat, a helyi lakosok szeretete, összetartása.
Igazi, gasztronómiai különlegességekkel is találkozhattak az érdeklődők a környező vendégházakban.Ennél a vendégháznál birsalmakompótot, kacsacombot, kemencében sült krumpligancát kóstolhattak a vendégek, de megízlelhették a birsalma-babfőzeléket is.
Az ünnephez csatlakoztak a helyi múzeumok, kulturális intézmények is. Látogatható volt például a noszvalyi kastély, ahol nemcsak idegenvezetés, hanem múzeumpedagógiai foglalkozások, kastélyjátékok is várták a turistákat.