Vissza a természethez

Védd a természetet, élj egészségesen, fogyassz magyar termékeket. Ezek a jelszavai az Egri Kertbarátkör Egyesületnek. A hetvenes évek közepén alapított szervezet tagjai főként kistermelők, akik négy éve bemutatókertet hoztak létre. Itt látják vendégül az oktatási intézmények diákjait, céljuk, hogy minél több gyermek megismerkedjen a természettel.

Szorgalmasan dolgoznak a diákok, ha elegendő szőlő gyűlt össze, mustot készítenek. Egy egri általános iskolából érkeztek, tanáraik úgy döntöttek, elméleti óra helyett, élőben mutatják meg nekik a természetet.
Az Egri Kertbarátkör Egyesület azért hozta létre bemutatókertjét, hogy minél több gyermek kiszakadjon a városi környezetből kis időre, és a friss levegőn, növények, állatok között szerezzenek tapasztalatokat, élményeket. A bemutatókert Singlár József és neje telkén található, térítésmentesen látogathatják az oktatási intézmények.
A bemutatókertben évszaktól függően száznyolcvan féle növénnyel ismerkedhetnek meg a diákok és megtanulhatják azt is, hogyan dolgozható fel a szerves hulladék.
A kertben kizárólag biónövényeket termesztenek.
A szüretelés után a diákok mustot készítettek, amelyet jóízűen el is fogyasztottak.