Lélek-kapu Fesztivál

Indiai kulturális fesztivált rendeztek a húsz éves Krisna-völgy alkalmából. Az országos programsorozat utolsó helyszínének az egri Művelődési Ház adott otthont. Zene, tánc, ételek, filozófiai előadások, kirakodóvásár és hennafestés – ezekkel a programokkal várták vasárnap az indiai kultúrára nyitottakat.

Idén húsz éves a Krisna-völgy, ebből az apropóból rendezték az indiai kulturális fesztivált.
Elsősorban zenés színpadi produkciókkal várták az érdeklődőket a Lélek-kapu Fesztiválra vasárnap a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az országos turnénak már Pécs, Kecskemét, Debrecen és Budapest is otthont adott.
A szervezők tradicionális indiai zenével, tánccal, filozófiai előadásokkal kívánták bemutatni kultúrájuk összetettségét. Amíg a gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, a nagyobbaknak hennát festettek. Az érdeklődők betekinthettek a vegetáriánus konyhába, és megkóstolhatták az indiai jellegű ételeket, illetve körülnézhettek a kirakodóvásáron.
Az egyik szervező elmondta, Egerben régóta jelen vannak rendszeres programjaikkal, illetve állandó központjuk van a Széchenyi utcában.