Vona: Heves megye a Jobbik fellegvára

Az egri választókerületben Mirkóczki Ádám, a 2. számú választókerületben Vona Gábor, a 3.-ban Sneider Tamás a Jobbik képviselőjelöltje a 2014-es választáson – ezt jelentette be a párt vezetése Egerben. Kiemeltként kezelik a munkahelyteremtést, a közbiztonság kérdését, szorgalmazzák az elszámoltatást. Azok gyűjtőpártja kívánnak lenni, akik elutasítják a Fideszt is és az MSZP-t is – mondta Vona Gábor pártelnök. Kormányváltásra készülnek.

Heves megye a Jobbik fellegvára – kezdte a sajtótájékoztatót Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A párt a választások előtt megfogalmazta, melyek szerintük a legfontosabb problémák. Az egyik ilyen az elszámoltatás. Vona Gábor azt mondja: a Fidesz megígérte, de csak imitálja. A pártelnök szerint ez azzal magyarázható, hogy a Fideszt is el lehetne számoltatni – például a föld- és trafikmutyiért.. Eltörölnék a képviselők mentelmi jogát, a Jobbik dupla büntetést szán a politikusoknak. Nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat. Vona emlékeztetett arra: a Fidesz egymillió munkahely ígéretével kampányolt, de nem tudott olyan gazdasági növekedést elérni, ami munkahelyteremtéssel járna. A Jobbik még idén bemutatja a Hét vezér című munkahely-teremtési programját. Kiemelte még a közbiztonság kérdését. Úgy látja: nem lett rend, sőt elszaporodtak a nők és az idősek elleni bűncselekmények.
Sem az MSZP-vel, sem a Fidesszel nem kívánnak összefogni. Úgy fogalmaztak: mindkét pártot felelősség terheli az elmúlt 24 évért. Mirkóczki Ádám szerint Egerben speciális problémaként jelentkezik a fiatalok kérdése, arra fókuszálnak majd: minél több fiatal maradjon itthon.
Sneider Tamás a hatvan-hevesi választókerület jelöltje a munkahelyteremtést, ezen belül a mezőgazdasági feldolgozóipar felélesztését és a közbiztonságot tartja fontosnak.
A három képviselő beszélt a Heves megyei úthálózatról is. Lobbiznak majd annak javításáért, hiszen a burkolat minőségét tekintve az utak 68 százaléka a legrosszabbak közé tartozik. Megfogalmazták azt is: a Jobbik azok gyűjtőpártja kíván lenni, akiknek a Fideszből is és az MSZP-ből is elegük van.