Férfi OB I.: ZF-Eger – KSI SE 20-5

A hétvégén a férfi vízilabda OB I-ben már a második forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. A ZF-Eger az újonc KSI-t győzte le 15 góllal. Szombaton ismét hazai pályán a Szentes következik.

Az újonc, 12 év után az első osztályba visszatérő KSI az első fordulóban meglepetésre két góllal legyőzte a BVSC-t. Az egriek pedig az utolsó negyedbeli jó hajrával három góllal múlták felül a Ferencvárost. Ennek a meccsnek köszönhetően Gerendás György a sportiskolások ellen nem ülhetett a kispadra, mert piros lapot kapott, így a másodedző, Dabrowski Norbert helyettesítette az egri mestert. A hazaiaknál Bedő és Biros kapott felmentést erre a találkozóra, helyettük Halmos Péter és Zalánki Gergő húzhatott sapkát.
A sportiskolás fiatalok ezúttal nem sok vizet zavartak a mérkőzésen, bár 4-0 után Fejős Róbert csavarja, vagy 8-2-t követően Kovács Gergő távoli bombája azért nem volt rossz. Viszont a gólokat nagyüzemben a hazaiak lőtték. Ebben különösen a négy találatig jutó Varga II. Zsolt, valamint az egyaránt 3-3 gólig jutó Hárai Balázs és Bátori Bence vitte a prímet. 11-4-es hazai vezetést követően egy kilenc gólos sorozatot produkáltak az egriek. A 20-5-ös végeredményt a KSI-s Miklós Levente állította be.
Szombaton 18 órától ismét hazai pályán láthatjuk az egrieket, akik ezúttal a Debrecennel döntetlent játszó és a BVSC-től kikapó Szentest fogadják.