Esélyegyenlőség

Rámpát építettek a Zalár patikához. Az akadálymentesítést a belváros rehabilitáció részeként végezték el. A patikába már könnyen bejuthatnak a kerekesszékesek vagy a babakocsit toló anyukák, de sok olyan épület van a városban ahol nem tudnak önállóan ügyet intézni a mozgássérültek.

Könnyedén rá lehet hajtani ezzel az elektromos kocsival a feljáróra. Kisebb akadály csak a bejáratnál van. Ezt a rámpát a belváros rehabilitációnak köszönhetően építették a gyógyszertárhoz. Márkus László évek óta harcol azért, hogy ő és sorstársai akadálymentesen közlekedhessenek a belvárosban. Nekik egy egyszerűnek tűnő ügyintézés mint például a gyógyszerkiváltás sem megy segítség nélkül. Nem csak a rámpák hiánya probléma, sokszor egy egyszerű belvárosi út sem zökkenőmentes. Az Egri Városfejlesztési Kft. közleményben válaszolt a témában feltett kérdéseinkre. Azt írják:
a tervek az OTÉK előírásainak megfelelően készítették el, rehabilitációs környezettervező szakmérnök segítségével. A területen a parkolóházat, a Zalár patikát, a Kígyó patikát és a városházát akadálymentesítik. A Zalár patikánál lévő rámpa a végleges állapotában van. Márkus László azt mondja: abban bízik, hogy idővel figyelnek a kéréseikre és sok hasonló pozitív változás történik majd. A belvárosi felújítások során a járdákat is igyekeznek akadálymentessé tenni. De mind hiába, ha csak az üzletig juthat el egy kerekesszékes, oda be már nem. Mint mondta: van azért sok olyan épület, étterem, ahol nemcsak a bejutás akadálymenetes, de a kiszolgálásban is segítőkészek.