Utolsó fázis

Végéhez közeledik a Zalár utca felújítása, a terület ma végleges aszfaltréteget kapott. A kivitelezés miatt reggel 8.00 és 16.00 óra között teljes szélességében lezárták a Zalár utcát a Markhot utcai híd és a parkolóház közötti szakaszon. Az Árva-közi parkoló és a Markhot Ferenc Kórház megközelítése azonban egész nap biztosított volt.

A Zalár utca teljes rekonstrukciója az
útpályaszerkezet átépítését, közműcserét,a patak partján sétány kialakítását, új fák telepítését és növénykazetták kihelyezését foglalja magában. Elsőként megújult az Árva-köz és Maczky Valér utca közötti, több mint 150 méter hosszú szakasz. A közműcserét követően megépült az útpályaszerkezet betonalapja, az út tavasszal egy réteg aszfaltot kapott. A patika bejárata előtt, illetve a kórházhoz vezető hídnál új, akadálymentesített, süllyesztett szegélyű gyalogos átkelő épült. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás hamarosan befejeződik. A kivitelező ma a végleges, ún. kopó aszfaltréteget terítette le a Zalár utcára.
Az aszfaltozás miatt egy napra lezárták a Zalár utcát a Markhot utcai híd és a parkolóház közötti szakaszon, az autósoknak ismét megnyitották a Maczky Valér utcát. A közlekedők a megújult Zalár utcát a műszaki átadás megtörténte után, napokon belül vehetik birtokba teljes hosszában.