Együtt-PM – MSZP: 31:75

Dr. Szalóczi Géza Heves megye 1. számú választókerületében az Együtt-PM és a szocialisták jelöltje. A két párt nem állít közös listát, de nem indítanak egyéni jelölteket egymás ellen. Közös miniszterelnök-jelölttel sem álltak elő, úgy döntöttek: az a párt adja a miniszterelnököt, amelyik több listás szavazatot szerez.

Harmincegy választókerület az Együtt PM szövetségé a 106-ból – erről állapodott meg az MSZP és az Együtt-PM. A pártszövetség közleménye szerint így az ország összes választókerületében a demokratikus összefogás állít majd jelöltet: egységes arculat, egységes üzenet – így szólítják meg a választópolgárokat. A szocialisták és a pártszövetség külön listát állít.
A 31 választókerületből 16-ban már van jelöltje az Együtt-PM-nek. Augusztus 15-én jelentette be az Együtt 2014 – PM szövetség, hogy Heves megye 1. számú választókerületében dr. Szalóczi Géza a jelöltjük, a megállapodás értelmében így már nemcsak a pártszövetség, hanem az ellenzéki összefogás közös jelöltje is ő lett. Mesterházy Attila és Bajnai Gordon abban is megegyezett: ha az ellenzék győz, az lesz a miniszterelnök, akinek a pártja több listás szavazatot szerez.