MSZP: Mélyül a vidéki szegénység

Magasabb a munkanélküliek aránya, a megye gazdasági teljesítménye 30 milliárd forinttal csökkent , és több mint tízezer forinttal kevesebb a nettó kereset Heves megyében, mint az országos átlag – mondja az MSZP. Sós Tamás és Korózs Lajos szocialista politikusok szerint a területi különbségek növekedése a kormány dilettáns gazdaságpolitikájának köszönhető. A KSH adatai szerint a lakosság 46 százaléka, 4,6 millió ember él Magyarországon szegénységben, Heves megyében kb. 150 ezer ember.

Mélyül vidéken a szegénység, mindenben rosszabbul teljesítünk – mondta Sós Tamás országgyűlési képviselő. Alacsonyabb a kereset, a foglalkoztatás, kevés a fejlesztés. Sós Tamás azt is hozzátette: a munkanélküliek több mint fele teljesen ellátatlan. Az Orbán-kormány gyors gazdasági növekedést ígért, ezzel szemben csökken a foglalkoztatás – emelte ki a szocialista országgyűlési képviselő.
Korózs Lajos elnökségi tag szerint az ország nem maradhat így, nincs már sok ideje a Fidesz-KDNP-kormánynak. Korózs átverésnek nevezte a családi adókedvezményt. Úgy fogalmazott: csak a luxusfeleségeknek jelent segítséget, olyanoknak, akik egy menedzserfizetésű férjjel együtt nevelnek három gyereket. A MSZP elnökségi tagja szerint szélsőjobboldali adópolitika van Magyarországon, de mivel sokan nem értik, hogy mi történik, még örülnek is neki.