Életmódváltás

Egészségügyi tanácsadással, az egészséges életmód bemutatásával és közösségi programokkal várják az érdeklődőket a hamarosan nyíló parádfürdői egészségfejlesztési irodában. Az új intézmény kormányzati támogatással, a Parádfürdői Állami Kórház sikeres pályázatának köszönhetően valósul meg 124 millió forintból. A projekt célja a pétervásárai kistérség egészségi állapotának javítása.

Az ország különböző pontjain 58 egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését. Az uniós forrásból létrehozott irodák közül 18 a leginkább hátrányos helyzetű településeken található, köztük a szeptemberben nyíló parádfürdői is. A program célcsoportja a pétervásárai kistérség teljes felnőtt lakossága. Az egészségfejlesztési irodákban különösen a keringési betegségekben szenvedőkre, a dohányzásról leszokni vágyókra, az alkoholbetegekre, a mentálisan segítségre szorulókra fognak figyelmet fordítani.
Az irodában személyre szóló tanácsadással fogadják az érdeklődőket. Tervezik egyebek mellett önsegítő csoportok alakítását is.
Horváth László kormánymegbízott, a Fidesz országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az új intézmények nem veszik át az alapellátás szerepét, hanem kiegészítik.
Horváth László hozzátette: az egészségfejlesztési irodák kialakítása az első lépés, a tervek szerint még az idén kiépül a lelki egészségügyi központok hálózata is.