Új munkahelyek Bélapátfalván

102 új munkahely létesül Bélapátfalván. Az ország egyik legnagyobb brikettáló üzemét építené meg egy fővárosi cég a településen. A beruházásról Horváth László megyei kormánymegbízott és a a cég képviselői tartottak sajtótájékoztatót.

Ebben a csarnokban, kétezer négyzetméteren kezdi meg a termelést a Bélapátfalván beruházó fa brikett gyártó üzem. A fővárosi cég a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton nyert támogatást a több száz milliós beruházáshoz. A kiírásra olyan mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezhettek, amelyek beruházásukkal munkahelyeket teremtenek.
A várhatóan novemberre elkészülő üzem terveit a bélapátfalvi ipari parkban, sajtótájékoztatón mutatták be. Elhangzott, hogy a termelést jövő februárban indítaná el a cég.
Horváth László hangsúlyozta, hogy a Bélapátfalván befektetők számára vonzó lehet az is, hogy a települést nemrégiben szabad vállalkozási zónává nyilvánították. Az országgyűlési képviselő szerint ezt támasztja alá az is, hogy a brikettáló üzem mellett egy másik, 150 munkahelyet teremtő beruházásról is tárgyalnak a településen.