Egri művésztelep

Tizenkét képzőművész érkezett Egerbe a Pinceszínház meghívására, hogy részt vegyen a második alkalommal megrendezett Egri Nemzetközi Alkotó és Művésztelepen. A művészek munkáit szombaton, az Érsekkertben megtartott gálaesten értékesítik, a befolyt összegből többek között a szalaparti intézményt támogatják.

Hazai és külföldi képzőművészek, többek között festő, fotóművészek, keramikusok vesznek részt azon az egyhetes művésztelepen, melyet a Pinceszínház hívott életre a Vitkovics-házban. A szervezők szándéka szerint az egyhetes program jó lehetőség arra, hogy kortárs művészek együtt alkossanak, és az alkotás folyamatába betekinthessenek az egriek is.
A művésztelep létrejöttét az önkormányzat is támogatta.
Az egyhetes tábor egyik programjaként a művészek a szalaparti intézmény fogyatékkal élő gyerekeivel közös látványfestésen vettek részt a várban.
A művésztelepen készült munkákat szombaton, az Érsekkertben megtartott gálaesten értékesítik majd, a befolyt összegből többek között a szalaparti intézményt is támogatják.
Az idei tábor a Gárdonyi-emlékévhez is kapcsolódik, az alkotások egyik témáját az író és regényei adják. Az elkészült művekből kiállítás nyílik augusztus 20-án a Vitkovics-házban.