Végvári Vigasságok

Megkezdődött a Végvári Vigasságok. A várjátékot eddig júliusban rendezték meg. Az új időpont a szervezők szerint több okból is jó: egyrészt júliusban több fesztivált is tartanak a környéken, másrészt augusztus 20-a körül egyébként is sokan szoktak a várba látogatni. A Végvári Vigasságok programja főként a castingra, az ostromra, az 1552-es eseményekre épül, ezt egészítik ki zenével táncszínházzal. A várjáték kedden ér véget. A programok esténként ingyenesen látogathatók.

Létrán másztak fel a falra az apró vitézek – ez volt az egyik próbatétel. A szellemi és ügyességi feladatok leküzdésére családokat vártak.
Volt olyan pálya, ahol a csengő megszólalását kellett megakadályozni, és nem maradt el a szokásos „dobon borsó” feladat sem. Török anekdotákból állított össze műsort a Maszk Bábszínház.
Idén először augusztusban rendezik a Végvári Vigasságokat. Az eddigi időpontban, júliusban sok fesztivál van a környéken – ezt tapasztalták a szervezők. Augusztus 20-a körül viszont egyébként is sokan keresik fel a várat.
A program főként a castingra, az ostromra, az 1552-es eseményekre épül, ezt egészítik ki zenével táncszínházzal. A várjáték kedden ér véget.

Részletes program itt.