Díjazták a tehetségeket

Megyei és országos versenyeken jól teljesítő középiskolásokat és felkészítőiket díjazták Egerben. A legkiválóbb iskolák vándorserleget kaptak. A fogadást idén huszadik éve szervezte meg a Pedagógiai Közművelődési Intézmény.

Heves megye legkiválóbb diákjait és pedagógusait köszöntötték Egerben. Dr. Szucsik István, a Heves Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának vezetője és Ballagó Zoltán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerületének igazgatója is köszöntötte a fiatalokat. A Pedagógiai Közművelődési Intézmény huszadik éve szervez fogadást azoknak a tanulóknak, akik kiemelkedő helyezést értek el tanulmányi versenyeken.
Többen szakmai versenyeken mutatták meg felkészültségüket, de reál és humán tárgyakból is sokan voltak eredményesek.
A legeredményesebb középiskolákat is díjazták. Idén harmadjára érdemelte ki a címet, így a vándorserleg örökös tulajdonosa lehet a Szilágyi és a Neumann is.
A Heves Megyei Kormányhivatal által alapított „legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus” elismerést idén Lapinskasné Máté Erika, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Batári Antal a Dobó István Gimnázium pedagógusai kapták.