„EGÉSZSÉGRE NEVELŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ ÉLETMÓD PROGRAMOK – LOKÁLIS SZÍNTEREK”

A Pikopack Zrt. az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a Pikopack Zrt. munkavállalói számára című projekt keretében 100 %-os mértékű, 9.979.128 forint vissza nem térítendő támogatást, nyert el az Új Széchenyi Terv keretében melyből egészségfejlesztési programok valósultak meg.

A projekt célja a munkavállalók egészséges életmódra ösztönzése, a hosszú távú egészségmegőrzés fontosságára való figyelemfelhívás volt. A célok megvalósítása érdekében három témakörben egészségfejlesztő és egészég megőrző programokat valósítottunk meg.
1. Az egészséges táplálkozás és az energiaegyensúly megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében az alábbi programokat hajtottuk végre:
– 5 alkalommal előadáson vehettek részt a munkavállalók, melynek keretében megismerkedhettek a tápanyagokkal, azok biológiai hatásaival, az egészséges táplálkozás alapismereteivel. Az előadások közvetett hatásaként nemcsak a résztvevők, de családjuk is egészségesebben tud étkezni.
– Egészséges táplálkozás vetélkedőt szerveztünk, melynek célja, az előadáson és foglalkozásokon elhangzottak játékos formában történő számonkérése volt a tudás mélyítése érdekében. A résztvevők az első fordulóban 2 csapatra osztva versenyeztek, melynek végén egyéni győztest hirdettünk ki.
2. A stresszkezelés, lelki egészség megőrzése érdekében az alábbi programokon vettek részt munkavállalóink:
– 3 alkalommal egészségügyi állapotfelmérést végeztünk, melynek keretében többféle paramétert mértünk fel (Testsúly, Magasság, BMI, Testzsírszázalék, Izomhányad, Csonttömeg, Csukló kerület, Víztartalom, talpvizsgálat, Ergonómiai felmérés) amelyet a résztvevővel együtt, egyénileg értékeltünk is. A fő cél volt a problémás területek feltérképezése, ill. ezekre megfelelő megoldás kidolgozása, konzultáció a résztvevőkkel.
– 5 alkalommal előadáson vehettek részt a munkavállalók, melyen bővebb ismereteket adtunk a résztvevőknek a stresszről, biológiai hatásairól és a stressz kezelés lehetőségeiről.
– Egészségnapot szerveztünk, melynek célja volt, hogy minél bővebb ismereteket nyújtsunk a résztvevőknek, annak érdekében, hogy elmélyítsük a tudásukat. 5 különböző program valósult meg: Stresszűző jóga csoportfoglalkozás; Vetélkedő; Ergonómiai gyakorlati oktatás, tréning;Stressz előadás;Testösszetétel mérés
– 3 napos Egészséghetet szerveztünk naponta 4 féle egészségmegőrző programmal:Szív stressz mérés;Mentális fittség gyakorlati oktatás;Relaxációs csoportfoglalkozás;Előadás;Talpvizsgálat.
3. A rendszeres testmozgást elősegítése érdekében a alábbi szabadidős programokat valósítottuk meg:
– Túrát szerveztünk a rendszeres testmozgásra való nevelés, szoktatás, a sport beépítése a mindennapi életbe, a szabadban való mozgás megszerettetése érdekében a munkavállalók számára.
– 3 alkalommal bajnokságot szerveztünk, ahol kispályás focibajnokság keretében 5 csapat mérkőzött meg.
A programok megvalósításához eszközöket szereztünk be.
A pályázat azonosító száma: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0355
A projekt megvalósítási helye:
3390 Füzesabony, Kerecsendi út 123.