62. Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékverseny

Az idei, csütörtöktől szombatig tartó Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyen – ami egyben válogató verseny is – 53 egyesület közel 200 ifjúsági és junior korú sportolója nevezett. Újdonság a meghívásos női torna a Dobó Katica Kupáért, illetve itt, Egerben tartják a júliusi női Európai Uniós bajnokság bírói főpróbáját. A szervező Egri Városi Sportiskola 11 versenyzőt indított.

A Bornemissza Gergely Ökölövívó Emlékverseny idén egyértelműen az ifjúsági és junior korosztály legerősebb mezőnyét felvonultató hazai versennyé vált. A három napos egri eseményre 53 egyesület 195 sportolója mérlegelt.
A nagy létszám miatt idén egy második ringet is felállítottak az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Nyáron kontinens és világbajnokságokat rendeznek a két korosztályban, ezért úgy az ifjúságiaknál, mint a junioroknál a Bornemissza Kupa egyben válogató verseny is, amelyen a válogatottaknak kötelező a részvétel.
Újdonság, hogy meghívásos női viadalt is hirdettek a Dobó Katica Kupáért. A rendező, Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya a fiúknál és a lányoknál összesen 11 versenyzőt indít.
Csütörtökön a selejtezőket, pénteken 14 órától pedig az elődöntőket láthatták az érdeklődők. A szombati döntők 9 órakor kezdődnek. Másik újdonság, hogy a júniusi, keszthelyi Európai Uniós Országok Női Felnőtt és Junior Bajnoksága előtt Egerben próbálják ki először élesben az új, négy pontozóbírós rendszert.