Agria Nyári Játékok

Vígjátékok, történelmi zenés darabok, operettek, táncelőadások, könnyűzenei koncertek szerepelnek az idei Agria Nyári Játékok programjai között. Ősbemutató is várja majd a nézőket: musical-oratórium készül Gárdonyi Géza Isten rabjai című regényéből. A programok a Líceum udvarán és a várban lesznek, a gyermekeknek szóló darabokat a Fagylaltkertben adják elő.

A nézők igényeit szem előtt tartva idén még több vígjátékot hoznak Egerbe a 38. alkalommal megrendezett művészeti fesztivál szervezői.
A könnyed előadások mellett nem maradnak el a zenés történelmi darabok sem. Ősbemutató várja a nézőket az író Isten rabjai című regényéből, de természetesen műsoron lesz az Egri csillagok is, melyet éppen tíz éve mutattak be először. Az ősbemutatóval kapcsolatosan Moravetz Levente, a darab szerzője és rendezője kiemelte: a Gárdonyi-emlékévben az író emlékére ez az egy színházi előadás készül, sajnálatos, hogy mégsem nyert semmilyen támogatást.
A könnyed darabok között a Gergely Róbert által alapított utazó színház előadásaiból is láthatnak kettőt a nézők. A társulat egy zenés vígjátékkal és egy kifejezetten felnőtteknek ajánlott pikáns darabbal is készül.
A június közepétől egy hónapon át tartó program előadásait a Líceum udvarán és a várban láthatja majd a közönség, a gyerekeknek szánt darabokat a Fagylaltkertben mutatják be.
A fesztivál összköltsége több mint hatvanmillió forint, a város közel hatmillió forinttal támogatja a rendezvényt.