Adomány a kórháznak

A Markhot Ferenc Kórház belgyógyászati osztályára látogattak a német tartalékosok. Azt a többfunkciós ultrahangkészüléket tekintették meg, amely Bad Kissingen település Rehabilitációs Klinikájának főorvosa, Monika Reuß-Borst professzor és a magyar katonák segítségével került az intézménybe.

A Bundeswehr Tartalékos Szövetség Unterfranken Megyei Szervezete és a Magyar Tartalékos Szövetség Heves Megyei Szervezete közel tíz éve ápol barátságot egymással, ennek keretében már több alkalommal juttattak adományt a Markhot Ferenc Kórház számára. A német és magyar szervezet folyamatosan szeretné segíteni a kórházat olyan eszközökkel, melyekre a legnagyobb szükség van.
A német tartalékosok ezúttal kórházi ágyakat, matracokat, kerekes székeket, járókereteket, műszereket, többek között egy nagy értékű ultrahang berendezést hoztak magukkal. dr. Kis Zsuzsanna, a Radiológiai Osztály vezető főorvosa szerint a kórház elöregedett gépparkja helyett nagy szükség van modernebb ultrahangos készülékekre.
A magyar katonák egyfajta híd szerepét töltik be a Heves megyei lakosok, szervezetek és az adományozók között. Munkácsi Sándor ezredes reméli még hosszú időn keresztül tudnak segíteni abban, hogy az adományok a megfelelő helyre kerüljenek.