Felsőházban a Sólyomszem

Az egri teniszezők tavaly megnyerték csoportjukban a harmadosztályú csapatbajnokság küzdelmeit, így idén már egy osztállyal feljebb szerepelnek. A tavaszi küzdelmek zárása után itt is a legjobbak között vannak az egriek: hét mérkőzésből csak egyszer kaptak ki. Ősszel a felsőházban folytatják.

A másodosztályú tenisz csapatbajnokság a hazai bajnoki rendszer harmadik vonalát jelenti a Szuperliga és az I. osztály mögött. A másodosztály 32 csapatát négy csoportra osztották, az egriek, a Hotel Eger & Park-Sólyomszem TC a C-jelű csoportba került négy fővárosi, valamint egy-egy debreceni, gödöllői és tiszaújvárosi csapattal együtt. A májusi, tavaszi fordulókban újoncként csak egyszer kaptak ki Pós Gábor tanítványai, akik az Invest Sportcentrum Rákóczi úti pályáin játsszák hazai mérkőzéseiket. Egyetlen vereségüket a fővárosi Diegótól szenvedték el, akik 5-4-re nyertek Egerben, a másik hat mérkőzést megnyerték az egriek.
A tavaszi idényzáró a DEAC, vagyis a Debreceni Egyetem ellen volt. Itt 7-2-re nyertek a Pócsik Bence, Nagy Máté, Tóth József, ifj. Rácz József, Trizna János, Pós Gábor összetételű egriek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az augusztusi rájátszásban a felsőházban szerepel a Hotel Eger & Park-Sólyomszem TC. A C-csoport első négy helyezettje még egy kört játszik egymás ellen. A csapatok magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.