Gazdaságfejlesztési fórum

A 2014-2020 közötti időszakban a mostaninál sokkal nagyobb szerep jut az önkormányzatoknak az uniós források lehívásával és felhasználásával kapcsolatban, a fő cél pedig a gazdaságélénkítés lesz – derült ki azon a konferencián, amelyet a Magyarok a Piacon Klub szervezett a Megyeházán. A kerekasztal beszélgetés célja megszólítani azokat a gazdasági szereplőket, akik fejlesztéseikkel hatással lehetnek Heves megye gazdaságára, és akikre partnerként tekinthetnek a közigazgatás képviselői.

Az Európai Unió 2014-ben induló pénzügyi ciklusában a támogatások 60 százalékát akarja a magyar kormány gazdaságfejlesztésre fordítani, az eddigi 16 százalék helyett. Az évente 600 milliárd forintot megközelítő összeg nagy lehetőséget jelent a kis- és közepes vállalkozások számára, fontos, hogy képviselőik az önkormányzatokkal és a civilekkel közösen alakítsák ki terveiket, céljaikat a következő hét éves ciklusra – hangsúlyozta az országjáró fórumon Szőcs Árpád, a Magyarok a Piacon Klub főtanácsadója.
Herman István, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke szerint fontos, ahogy a kkv szektor helyzete a megyében is megerősödjön. Az elkészült területfejlesztési koncepció széleskörű párbeszéd eredménye.
A kerekasztal beszélgetésen a résztvevő vállalkozók kérdéseket, javaslatokat fogalmaztak meg az előadók felé, észrevételeiket a kormány beépíti az átalakuló uniós pályázati rendszerbe.