Bajnokavatás a női kézilabdázóknál

A női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában már hetekkel korábban bebiztosította bajnoki címét az EKFSC-GloboSys együttese. Az egri főiskolások az utolsó fordulóban az utolsó előtti Hajdúböszörmény gárdája ellen fejezték be a szezont. A húsz gólos, 46-26-os egri sikerrel zárult mérkőzés után kezdődött az ünneplés, amit városházi fogadás zárt. A következő szezonban a legjobbak között szerepelhetnek az egri lányok.

1956 Egri Vörös Meteor SE, 1978 és 1987 Eger SE – eddig háromszor szerepelt egri csapat a magyar női kézilabda bajnokság legfelsőbb osztályában. Most, vagyis a 2013/14-es szezonban az egri főiskolás lányok csatlakozhatnak a korábban említett két egyesülethez.
Az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club női kézilabda együttese idén ért a csúcsra. A korábbi erősítések most hozták meg a gyümölcsüket. A 14 csapatos Keleti-csoport bajnoki címét már három fordulóval a zárás előtt, a Vasas legyőzésével megszerezte a csapat. Az egész szezonban csak kétszer kaptak ki: a Szeged-Kiskundorozsmától novemberben és a Nyíradonytól februárban. Hegedűs Tibor együttese lényegében – kisebb megingásoktól eltekintve – magabiztosan hozta a feljutást jelentő első helyet. A már kiesett Hajdúböszörmény többségében junior korú játékosokkal állt fel, míg az egrieknél mindenkinek játéklehetőséget biztosított az edző. A térdszalag-szakadás miatt fél éve harcképtelen beállós, Benedek Réka egy büntető erejéig még beállt, de a kapuban több bravúrt is bemutató Fekete Dorina is lőtt egy gólt büntetőből. A szélsők, Kovács Viktória és Hárs Adél kilenc, illetve nyolc gólig jutottak. Igazi örömjáték lett a szezonzáró. A lefújás után előkerült a pezsgő és még egy torta is. A bajnoki győzelemért járó érmeket Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai-igazgatója adta át. Az ünneplés ezzel még nem zárult le. Jó és immár bevett egri szokás szerint a Városházán folytatódott a csapat ünneplése.
A lehetőség ezzel a bajnoki címmel most már adott, hogy akár a friss bajnok, kupa- és Bl-győztes Győrt is Egerben köszönthessük. Ehhez persze, nevezni kell az NB I-ben. A lányok mindent megtettek ezért, most a vezetőségnél és a szponzoroknál a labda.