Gyertyák és kopjafa

Gyertyagyújtással emlékeztek Gyöngyösön Kiss Péter hegymászóra. Erőss Zsoltnak kopjafát állít majd a Bükki Nemzeti Park. Idén ő volt a nemzeti park védnöke, segített népszerűsíteni a természetvédelmet.

Március végén itt, Egerben jelentette be Kiss Péter, hogy A magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíció keretében a Kancsendzönga meghódítására készülnek. Erőss Zsolt és a gyöngyösi Kiss Péter május 20-án feljutott a 8586 méteres csúcsra. Lefelé azonban már kimerültséggel küzdöttek, el is szakadtak a többiektől. A mentésükre küldött serpák nem találták őket. Kiss Péter tagja volt a Kékes Kutató-Mentő Alapítványnak. Társai sátrat állítottak Gyöngyös főterén, ahova hétvégén várták azokat, akik egy szál gyertya meggyújtásával emlékezni szerettek volna a hegymászóra.
Közben a Bükki Nemzeti Park bejelentette, hogy kopjafát állít Erőss Zsoltnak. A hegymászó volt ugyanis a nemzeti park védnöke, népszerűsítette a természetvédelmet. Részt vett kiállítás-megnyitón, a téli Transzbükki átkelésen. Egyelőre nem tudni, hol áll majd a kopjafa, az biztos, hogy Erőss Zsolt szülőhelyéről, a Gyilkos-tótól hoznak hozzá köveket.