Hadüzenet a kátyúknak

Megkezdték a télen tönkrement nagy forgalmú városi utak helyreállítását. Az úthibákat a tartósabb, úgynevezett meleg aszfalttal javítják. Az önkormányzat idén 20 millió forintot biztosít a kátyúzásra, a munkálatok várhatón június végéig tartanak.

Az elhúzódó tél, a szélsőséges időjárás nyomot hagyott az utakon, sok helyen keletkeztek úthibák. Ezek végleges helyreállítása a téli időszakban nem történhetett meg, ezért az egri önkormányzat a nagy forgalmú főutakon, illetve gyűjtőutakon a balesetveszélyes kátyúkat ideiglenesen, hideg aszfalttal javíttatta ki. A végleges útjavítási munkák április 24-étől kezdődtek. A szakemberek a Maklári, Kertész utca, Szarvas-tér, Mekcsey és Bástya utcában szüntették meg eddig a kátyúkat, ezt követően az Egészség és a Törvényház utcában dolgoztak. A munkálatok június végéig folytatódnak.
Az önkormányzat a 2012. évi összegnél nagyobb költségvetési keretet, idén 20 millió forintot különített el az útkarbantartási munkákra. Ez nemcsak az utak, hanem a járdák rendbetételét is magában foglalja. A karbantartás ideje alatt teljes útlezárásra nem kell számítani, a munkálatokra jelzőbóják és egyéb jelzőtáblák figyelmeztetik az autósokat. Az Egerben fellelhető kátyúkról továbbra is várja a Városüzemeltetési Iroda a lakossági bejelentéseket az 523-742-es vagy az 523-747-es telefonszámon.