Lezárult a Téli séta

A baptista hitéletről mesélt a Téli séták idei utolsó rendezvényén a baptista lelkész, Kovács Dániel. A séta tavasz végén folytatódik, a Neumann lesz az első sétacél.

A baptista imaházban látták vendégül a Téli séták résztvevőit. Kovács Dániel lelkész az egri gyülekezet hitéletéről mesélt. A négyszáz éves felekezet neve kezdetben gúnynév volt, a körülöttük élők ragasztották a baptistákra. Jelentése bemerítő, ez a felnőtt kori keresztelkedésre utal. A baptisták a személyes döntésen alapuló, önkéntesen vállalt, tevékeny gyülekezeti tagság elvét vallják.
Egerben az 1900-as évek elején már éltek baptisták. A 70-es években indult el újra a gyülekezet, most 47 tagja van – mondta a lelkész. Sok programot szerveznek, rendszeresen tartanak három éven aluli gyerekeknek mondókázót, foglalkoznak a fiatalokkal, külön beszélgetnek nőkkel a nők szerepéről. Ismert embereket hívnak meg, akik arról mesélnek, hogyan lettek kereszténnyé. Karácsony környékén ajándékot gyűjtenek cipősdobozban a rászorulóknak, rendszeresen járnak a börtönbe. A baptista hitéletről szóló séta volt a Téli séták záró programja. Májusban folytatódik tovább, a Neumann középiskolát az igazgató, Sipos Mihály mutatja majd be május 28-án.