Bontás és mentés

Már elkezdték bontani a Szúnyog-közben lévő Csizmadia-színt. Kedden a tető bontásával kezdődött a munka, négy héten belül az egész épület eltűnik. A Szúnyog-köz parkosított közösségi térként funkcionál majd a jövőben. Az ötmilliárdos uniós projektben jelenleg nyolc munkafolyamat zajlik egyszerre, például a Valide Sultana fürdőrom értékmentése is.

Kedden már megkezdték a tető bontását a Szúnyog-közi épületen. Korábban étterem és szórakozóhely is működött itt. A Csizmadia-szín már nem szerepel az új belvárosképben, néhány héten belül az egészet lebontják.
A látványtervek szerint ilyen lesz majd a Szúnyog-köz. A belvárosi munkálatok elkészültével parkosított közösségi térként funkcionál majd. Az épület bontása április végére fejeződhet be, a tér kialakítását csak később, a közterületi fejlesztésekkel egy időben tervezik. Február elején kezdődött a munka a Valide Sultána fürdőnél. A török kori műemlék maradványait 1958-ban tárták fel. A fürdő romjai hosszú évekig védőtető alatt álltak, egyáltalán nem láthatta a nagyközönség. Az ötmilliárdos belváros rehabilitációban most értékmentés zajlik. Most az acélszerkezet alapozási munkái folynak, ha az időjárás engedi hamarosan a tetőszerkezet is a helyére kerülhet. A munka július közepére befejeződhet a fürdőromnál. A belvárosban jelenleg nyolc munka zajlik párhuzamosan. Kedden már a Minorita templom homlokzatán is alpinisták dolgoztak.