Visszatért a tél

10-15 centi hó hullott Heves megyében március 15-én délelőttre. A havazás némiképp akadályozta a közlekedést, de korántsem volt olyan rossz a helyzet mint az ország nyugati felében. Megyénkben nem volt járhatatlan út, vagy elzárt település. A közútkezelő 16 géppel folyamatosan takarította az utakat.

Ismét szolgálatba álltak a hókotrók. Péntek reggelre fehér volt a táj Heves megyében. Már délelőttre 10-15 centi hó esett. A közútkezelő 16 géppel folyamatosan takarította az utakat. Gyér volt a forgalom, sokan nem indultak útnak a hó miatt, aki mégis, csak lassan tudott haladni. Az ország nyugati felében a 150-et is meghaladta a járhatatlan utak száma, több települést pedig elzárt a hó a külvilágtól, többen az autópályán rekedtek. Heves megyében nem volt ilyen rossz a helyzet.
A szél és a hófúvás a Mátrában okozott nagyobb fennakadást, itt egy fa is kidőlt és több autó az árokba csúszott. A havazás miatt országszerte több településen, így Egerben is elhalasztották a március 15-ei koszorúzási ünnepségeket. A hétvégén leesett hó már sokat olvadt, a következő napokban egyre melegebb, tavaszi időre számíthatunk a meteorológusok szerint.