„Március 15-e a hazaszeretet üzenetét hordozza”

A sűrű hóesés miatt elmaradt március 15-én a Petőfi térre tervezett koszorúzási ünnepség. Bár nem a szervezett program szerint, de a város vezetése, a pártok és szervezetek képviselői később elhelyezték koszorúikat a Petőfi szobornál. A nemzeti ünnepen a Gárdonyi Géza Színházban emlékeztek meg a forradalom és szabadságharc eseményeiről.

Sűrű hóesésben koszorúztak és avattak emléktáblát a felnémetiek március 15-én. A városrészben a Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület állított emléket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt. A táblát Rázsi Botond a városrész képviselője avatta fel és Szabó József Béla esperes áldotta meg.
A március 15-i zord időjárás miatt elmaradt a Petőfi térre tervezett városi koszorúzás.
A városi díszünnepséget a Gárdonyi Géza Színházban tartották meg. Habis László polgármester ünnepi beszédében kiemelte: ma az lehet a vágyunk, hogy nemzeti ünnepünket békében, egyetértésben ünnepeljük. Hozzátette, hogy 1848 követelései minden korban érvényesek lehetnek, hiszen egy remek nemzet tiszta szabadságvágyáról szóltak. Mint mondta: március 15-e a magyar ifjúság napja és a sajtószabadság születésének napja is. Ez a nap a hazaszeretet és az egység üzenetét hordozza.

Az ünnepségen egri színművészek adtak műsort, fellépett Herczeg Flóra és itt olvashatta fel szerzeményét a szónoki beszédíró pályázat győztese is. A színházi műsor végén a város vezetése, pártok és szervezetek a Petőfi térre vonultak, ahol elhelyezték koszorúikat.