Nyitott kapukkal

Tavaly indult Az egri vár az egrieké program, idén ezt a vármúzeum tovább folytatja. Most, a nyitó rendezvényen nem csak ingyen lehetett látogatni a várat és a kiállításokat, még Egri Csillagot is lehetett kóstolni.

Kézműves foglalkozás az egyik sarokban a gyerekeknek: rajzoltak, vágtak, többféle huszárt készíthettek. Ez is része volt Az egri vár az egrieké programnak. Tavaly a vármúzeum és a várbaráti kör indította a sorozatot, hogy az egriek ismét magukénak érezzék az egri vár ügyét. Azóta a vár fenntartása a városhoz került, és döntött az önkormányzat a kedvezményes egri sétajegyről is. A sorozat idén folytatódik.
Délelőtt borkóstolót tartottak a Dobó-bástyában. Természetesen itt is az Egri Csillag mutatkozott be. Gál Tibor borász azt mondta: a Csillag és a Bikavér az a két bor, amire a borvidéket föl lehet építeni. Ötféle 2012-es Csillagot ízlelhettek meg a résztvevők.
artottak interaktív tárlatvezetést, megnyílt A láthatatlan ember arcai című kiállítás a plázában. Az egriek a vár minden tárlatát ingyen nézhették meg szombaton. Délután a Blackrose’ Night reneszánsz rock zenekar adott koncertet.