Kudlik Júlia volt az Egri Csillag Szalon vendége

A szeretet kommunikációjáról beszélt Kudlik Júlia, egykori bemondó, műsorvezető az Egri Csillag Szalonban. A Magyar Televízió örökös tagja itt tudta meg egy nézőtől, hogy kitüntetést kapott, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét adományozták neki a nemzeti ünnep előestéjén.

Negyven éven keresztül egy ronda, fekete csőbe nézett, most végre láthatja azokat, akik őt nézték – így kezdte a beszélgetést Kudlik Júlia. Elöljáróban a szeretetről, a szeretet kommunikációjáról beszélt. Ha a ma embere nem döbben rá, hogy az egyetlen járható út a szeretet útja, akkor elveszünk egy szálig – fogalmazott. Beszélt a választás és a szabadság lehetőségéről, és arról: saját felelősségünk, hogy hogyan élünk ezekkel. Szerinte ma a legnagyobb probléma a kommunikációval van; szomszéd a szomszédot, népek a népeket nem értik meg. A meg nem értés pedig gyűlölködéshez vezet. A jók feladata az, hogy a hatalom szeretete helyett a szeretet hatalmát hirdessék – mondta. Meg kell tanulni segíteni egymást; nem kötelességből, nem törvény szerint, hanem szeretetből kell cselekedni.
A bevezető után egy néző gratulált a kitüntetéséhez. Kudlik Júlia azt mondta: inkább a beszélgetést, a nézőket választotta, nem az ünnepséget. Így utólag tudta meg, hogy a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét adományozták neki. A legtöbben annak örültek, hogy végre élőben is láthatták Kudlik Júliát. Az Egri Csillag Szalon egyik résztvevője úgy fogalmazott: a Delta műsorvezetőjét, a bölcsészt és egy talpig becsületes nőt hallottak.
Áprilisban az Egri Csillag Szalon egyik vendége Lezsák Sándor, másik Csank János lesz.