Nyílt nap a Logopédiai Intézetben

Az Ifjúság úti Logopédiai Intézet első alkalommal szervezett nyílt napot a szülők számára. A programmal az intézet munkatársai a logopédia európai napjához csatlakoztak azzal a szándékkal, hogy a szülők megismerkedjenek a mindennapi logopédiai munkával, a szakemberek tapasztalataival, a szakszerű foglalkozásokkal.

Nagyon fontos, hogy gyerekkorban logopédus foglalkozzon a beszédhibás gyerekekkel, mert a nem megfelelően kezelt probléma a későbbiek során tanulási nehézséget, kommunikációs problémákat okozhat. 2004 óta a szakmára, a különböző logopédiai kórképek megelőzésére hívja fel figyelmet az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága a logopédia európai napjának megszervezésével, mely programhoz idén Eger is csatlakozott.
Az intézetbe különböző beszédzavarok miatt hozzák el óvodás és kisiskolás korú gyerekeiket a szülők. Főképp a pöszeség, az elhúzódó rekedtség, az írás-olvasási zavarok, a nem beszélés, a dadogás és a hadarás problémája miatt keresik fel az intézményt. A nyílt napon szülők, nagyszülők hozták el a kicsiket, mintegy negyven fő érdeklődött a foglalkozások iránt.