Vetélkedő a Varázstoronyban

Októbertől márciusig három fordulón keresztül versenyeztek egymással a megye általános iskolás 7-8. osztályos tanulói a Varázstorony vetélkedőn. Az Eszterházy Károly Főiskola által szervezett versenyre több mint ezer diák jelentkezett, a döntőn negyvenen mérték össze tudásukat. A szervezők szándéka: közelebb hozni a gyerekekhez a kémiát és a fizikát.

A természettudományok varázslatos világával ismerkedtek azok a 7-8. osztályos gyerekek, akik részt vettek a főiskola által indított háromfordulós Varázstorony Vetélkedőn. A szervezők az érdekes programokat kínáló versennyel a természettudományos tantárgyakat szeretnék vonzóbbá tenni a fiatalok számára.
A versenyre több mint ezer gyerek nevezett be a megyéből az ősz folyamán. A diákok végigjárták a Varázstorony helyszíneit, érdekes kísérletekkel tanulmányozhattak, és csillagászati távcsövekkel nézhettek szét a városban. Az iskolákban megrendezett második forduló után a döntőbe negyven gyerek jutott be. A versenyzőknek tablót kellett készíteniük erre az alkalomra a Naprendszerről, az elkészített munkákból kiállítás nyílt a Líceum aulájában. A mindent eldöntő versenyen vetítettképes teszteket oldottak meg a tanulók.
A verseny végén bűvészmutatványok és nitrogénes kísérletek varázsolták el a diákokat.

Díjazottak:

7. osztályosok:
I.
Hely: Bartók Blanka, Füzesabony, Teleki Blanka Ált. Iskola (tanára: Nagy István)
II.
Hely: Lóczi Zsolt, Kál, Gárdonyi G. Ált. Iskola (tanára: Farkas-Lévai Rita)
III.
Hely: Kovács Beáta, Füzesabony, Teleki Blanka Ált. Iskola (tanára: Nagy István)

8. osztályosok:
I.
Hely: Németh Mercédesz, Eger, Sancta Mária Ált. Iskola (tanára:Palotás László,
Ferenc Tamásné)
II.
Hely: Vígh Imre, Noszvaj, Figedy J. Ált. Iskola (tanára: Ivády Tamásné)
III.
Hely: Csiki Noémi, Eger, Dobó István Gimnázium (tanára: Hóbor Sándor)