Vállalkozásfejlesztés

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezete több vállalkozásfejlesztésben érdekelt szervezet bevonásával szakmai szemináriumra várta a megye vállalkozásainak képviselőit. Mint elhangzott, az idei év rendkívül izgalmas lesz pályázati szempontból, hiszen a hétéves uniós költségvetési ciklus utolsó évébe értünk, illetve 2014-20-as időszak tervezési időszakába lépünk.

A mai világban az uniós pályázati pénzek sikeres lehívása közügy. Ebben segíteni kell a vállalkozásokat. A költségvetési ciklus végén bennmaradó pénzek miatt egyes vállalkozásfejlesztésre kiírt pályázatokat új, rövid határidővel ismét megnyitnak. Érdemes ezekre jelentkezniük a cégeknek.
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) feladatai között szerepel a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, amit pályázatokkal is segítenek.
Az új uniós költségvetési ciklusban Magyarország számára bár kevesebb forrás áll majd rendelkezésre, de vállalkozásfejlesztésre ezen belül arányaiban több juthat.
A pályázatoknál fontos elem, hogy meglegyen az önerő finanszírozás is. Ez nem mindig áll rendelkezésre a vállalkozásoknál, ezért fontos valamilyen módon a banki, a finanszírozási vagy állami segítség. A résztvevők ezekről a konstrukciókról is hallhattak tájékoztatót.